Zwalkend coronabeleid

 In 2021, Nieuws

Nadat wij bevestiging hadden gekregen dat de trimsalons in de avonduren open mochten blijven, ontvingen wij gisteren een bericht met ‘een dringend verzoek’ om trimsalons toch om 17.00 uur te sluiten. Wij vielen van onze stoel en zijn fel in verzet gegaan. Want wat is coronatechnisch nu het verschil tussen het afhalen van een maaltijd bij een restaurant en het ophalen van een hond bij een trimsalon?

En ons verzet is net beloond. Vandaag hebben we van de overheid het bericht ontvangen dat de aangekondigde aanscherping wordt ingetrokken. Trimsalons hoeven dus niet te sluiten om 17.00 uur. Ook is gezegd dat de door ons beschreven lijn – de deur van het trimsalon vanaf 17.00 dicht en het dier buiten overdragen – als positief wordt gewaardeerd. Al met al zijn wij dus blij dat ons felle protest tot dit resultaat heeft geleid. En is maar weer eens aangetoond dat het belangrijk is om er bovenop te zitten.

Samenvattend zijn dit de regels:

  • Houd 1,5 meter afstand
  • Gebruik een mondkapje
  • Het advies (dus geen verplichting) is om vanaf 17.00 uur geen klanten meer binnen te laten en het dier buiten over te dragen.