Wegens succes herhaald: ABHB-workshop ‘Omgaan met angstige honden in de trimsalon’

 In Evenementen

De eerste drie workshops zaten in no-time vol en waren een enorm succes! Daarom bieden we de ABHB-workshop ‘Omgaan met angstige honden in de trimsalon’ opnieuw aan. Dit keer zijn er maar liefst 4 verschillende data gepland, elk op een andere locatie verspreid door het land. Dus kon je de vorige keer niet deelnemen omdat de workshop vol zat? Of denk je na het succes ‘daar wil ik ook bij zijn’? Dit is je kans!

In de trimsalon ontmoet je verschillende honden, van verschillende rassen en leeftijden. Elk met hun eigen karakter en ervaringen. Sommige honden vinden het lastig om getrimd te worden, terwijl anderen er totaal geen probleem mee hebben. Is er iets dat jij kunt doen om het aantal ‘lastige’ honden te verminderen? Jazeker! Hoe je dat doet leer je tijdens de workshop ‘Omgaan met angstige honden in de trimsalon’. 

Inhoud

Tijdens deze workshop leer je over de nieuwste inzichten in hondengedrag waardoor je beter met honden kunt communiceren. Je leert hoe je het gedrag van honden kunt begrijpen en krijgt tools om je eigen communicatievaardigheden onder de loep te nemen en te verbeteren. Met als resultaat dat je zelfverzekerder wordt in het omgaan met uitdagend gedrag. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

De volgende 5 thema’s komen aan bod:

  1. Gedrag: Wat is gedrag? En wat is normaal en abnormaal hondengedrag?
  2. Communicatie: Wat is het? En hoe communiceren hond en mens?
  3. Reflecteren: Observeren, interpreteren, reageren en handelen.
  4. Betrouwbaarheid: Voorspelbaarheid en vertrouwen kweken
  5. Optimalisatie: Hoe maak je je trimsalon beter voor de honden?

De theorie wordt afgewisseld met praktische onderdelen die je zelfstandig en in groepsverband uitvoert. Zo maak je de nieuw opgedane kennis gelijk eigen.

Jouw docent: Merel van der Mullen (Huisdierverhalen)

De workshop wordt gegeven door Merel van der Mullen, ervaren en gediplomeerd gedragstherapeute, paraveterinair en eigenaar van het bedrijf Huisdierverhalen. Na het behalen van haar diploma paraveterinair heeft zij de universitaire studie Applied Animal Behaviour aan de University Centre Sparsholt (UK) afgerond en vervolgens heeft Merel in 2017 het bedrijf Huisdierverhalen opgericht.

Huisdierverhalen biedt gedragstherapie aan en richt zicht daarnaast op het trimmen van angstige huisdieren en gebitsreiniging zonder narcose. Daarnaast heeft Huisdierverhalen ook een eigen hondenschool.

Locatie en tijd

Voor wie?

De workshop is speciaal voor leden van de ABHB. Leden kunnen gratis deelnemen. LET OP: Er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Wacht dus niet te lang en meld je aan!

Aanmelden

Inschrijven voor donderdag 28 maart >> (VOL)

Inschrijven voor vrijdag 29 maart >> (VOL)

Inschrijven voor maandag 13 mei >> (VOL)

Inschrijven voor dinsdag 14 mei >> (VOL)