Vooruitblik op strengere coronamaatregelen

 In 2021, Nieuws

Rondom het kabinet en Catshuisoverleg wordt al veel gelekt waar het gaat om de coronamaatregelen. De persconferentie van vanavond zal dus geen echte verrassingen opleveren, maar wel een aantal vragen. Wat wij op dit moment verwachten is dat winkels, restaurants en cafés de komende weken moeten sluiten om 19.00 uur. Het thuisbezoek zal worden beperkt tot 4 personen en er zal, daar waar het kan, weer thuis moeten worden gewerkt. Scholen blijven open.

Daarnaast wordt nog gesproken over een uitbreiding van het toepassen van het coronatoegangsbewijs (CTB). Mogelijk voor dierentuinen en pretparken. De wens tot verdere uitbreiding van het CTB naar de werkvloer en onderwijs is er ook nog, samen met de discussie of het CTB ook moet gaan gelden voor niet-essentiële winkels. Dit kan nu nog niet en vergt een wetswijziging. De verwachting is dat er nog 2 weken nodig is om dat te regelen. Om een CTB voor de werkvloer wettelijk af te kunnen dwingen is meer tijd nodig. Dat zal meer richting het einde van het jaar gaan. Verder zal er naar verwachting gewerkt worden aan de invoering van 2G-beleid (gevaccineerd of genezen), waarbij de testoptie voor de coronapas vervalt. Zoals het nu lijkt richt het CTB zich op de doorstroomlocaties en zal het niet voor trimsalons gaan gelden.

Essentiële bedrijven

Vanuit de ABHB is al wel bij de overheid aangeklopt omdat we niet weer in een discussie terecht moeten komen, zoals vorig jaar. Wij hebben nu al aangegeven dat verzorgende bedrijven, zoals trimsalons, tot de essentiële bedrijven horen. De verzorging voor dieren mag niet weer zo onder druk komen te staan.

Wij houden je op de hoogte.