Veelgestelde vragen over verzuim tijdens de coronacrisis

 In 2020, Nieuws

Bij zowel werkgevers als medewerkers zijn er nog veel vragen over het wel of niet ziekmelden. Dibevo-partner Dibevo-Risk / SuperGarant geeft antwoord op de meestgestelde vragen. En dit is ook een mooi overzicht voor de leden van de ABHB, want onder verzekeraars kan deze veelgestelde vragenlijst als algemene lijn worden beschouwd. 

Het coronavirus heeft enorme impact op ondernemend Nederland. Waar de één zijn bedrijf als gevolg van de maatregelen moet sluiten, wordt de ander geconfronteerd met een sterk teruglopende vraag of juist overspoeld door klandizie. Alle ondernemers worden echter geconfronteerd met de effecten van het coronavirus op medewerkers en hun gezondheid. Hoewel het aantal ziektemeldingen in de afgelopen week explosief is gestegen (factor 5 tot 8 per dag), zijn er volgens Dibevo-partner Dibevo-Risk / SuperGarant gelukkig nog geen extremen per individueel bedrijf.

Alle actuele en veelgestelde vragen over verzekeren, ziekmelden, en wat te doen tijdens ziekte van personeel tijdens de coronacrisis, vind je op de website van Dibevo Zorgportaal. Heb je specifieke vragen, neem dan contact op met je eigen verzekeraar.