De wedstrijden tijdens de ABHB Vakdag hebben een bijzondere insteek, want ze zijn uitsluitend bedoeld voor trimmers die stage lopen. Elke stagiaire mag deelnemen, ongeacht de ervaring. De wedstrijden zijn laagdrempelig en gericht op het ontwikkelen van talent.

Meedoen aan de trimwedstrijden kan in twee categorieën:
1. Salonhond
2. Modeldog rashond

Per categorie is er ruimte voor 10 deelnemende stagiaires. We kunnen ons voorstellen dat zo’n wedstrijd behoorlijk spannend is als je nog niet zo ervaren bent. Daarom mogen deelnemers tijdens de wedstrijd hulp en advies vragen aan de jury. Het is zelfs toegestaan dat een jurylid een klein gedeelte van de hond trimt zodat de deelnemer ook andere technieken kan leren. In die zin zijn de wedstrijden ook een beetje een workshop.

1. Salonhond (VOL)

Kandidaten aanwezig: 09.30 uur
Start wedstrijd: 10.00 uur
Eindtijd: afhankelijk van hond
Prijsuitreiking: 16.15 uur

In deze categorie mag je een hond meenemen die als rasstandaard of als huishond mag worden getrimd. Kies je voor een ras, dan krijg je extra punten om hem ook rasstandaard te trimmen. In deze categorie mag je ook je creativiteit laten zien door bijvoorbeeld een boomer in Asian Fusion Style te trimmen of een poedel in teddybeer-model. Alles is mogelijk!

Beschikbare tijd:

Kleine hond: 2 uur
Middelgrote hond: 2 ¼ uur
Grote hond: 2 ½ uur

Alle honden moeten een halfuur voor aanvang van de wedstrijd aanwezig zijn voor de voorjurering. Neem je eigen trimmateriaal mee: kam, borstel en scharen.

2. Modeldog rashond

Kandidaten aanwezig: 12.30 uur
Start wedstrijd: 13.00 uur
Eindtijd: 16.00 uur
Prijsuitreiking: 16.15 uur

In deze categorie ga je aan de slag met een modeldog. De modeldogs zijn al door de ABHB aangeschaft. Wij sturen de modeldog naar je toe. Thuis kun je de modeldog verder voorbereiden zoals uitkammen, poten inkorten, oren aannaaien, etc. Vóór de wedstrijd dien je aan te geven welk ras je gaat trimmen.

Beschikbare tijd: 3 uur

Alle honden moeten een halfuur voor aanvang van de wedstrijd aanwezig zijn voor de voorjurering. Neem je eigen trimmateriaal mee: kam, borstel en scharen.

Inschrijven

Stagiaires kunnen zich inschrijven voor een van de twee categorieën. Daarbij geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. Vol is echt vol!

De deelname aan de wedstrijd kost 15 euro voor de salonhond en 50 euro voor de modeldog. Dat is exclusief het toegangsbewijs voor de gehele vakdag.

Prijzen

Natuurlijk zijn er ook bij deze trimwedstrijden mooie prijzen te winnen. Er zijn drie hoofdprijzen te winnen voor de beste trimmers van de dag.

1e prijs: 500 euro
2e prijs: 350 euro
3e prijs: 150 euro

Winnaars dienen hun prijzengeld binnen drie jaar te besteden aan talentontwikkeling, dus een volgende wedstrijd.

Verder zijn er bekerprijzen voor de nummers 1, 2 en 3 in de categorieën Salonhond en Modeldog rashond. Tot slot is er ook een beker te winnen voor de publieksprijs.

Val je niet in de prijzen? Niet getreurd! Elke deelnemer krijgt een goed gevulde goodiebag!

Jury

Categorie salonhond:
Natasja Ekkelkamp (juryvoorzitter)
Tanja Linders
Marijke Lodders
Elvira Geurts-Gijssen (vervanging voor Angelique Westhovens)

Categorie modeldog:
Tanja ter Vooren-Traa (juryvoorzitter)
Tanja Linders
Marijke Lodder