ABHB Vakdag voor trimmers
 

Artrose: gelukkig heeft hij er geen last van

Spreker: Stijn Peters

Tijd: 10.00 – 11.00 uur
Zaal: Boomryck

De meeste honden- en kattenbaasjes gaan ervan uit dat hun dier wel laat weten wat er scheelt. Als hij honger heeft staat hij bij zijn voerbak. Als hij jeuk heeft krabt hij aan zijn oren en als hij pijn heeft tilt hij zijn pootje op. Maar pijn door artrose wordt vaak niet erkend, want het dier doet nog steeds alles. Daarom is herkenning van artrose belangrijk, en dat vervolgens de eigenaar doordrongen wordt van de noodzaak van behandelen. Want ook dieren met artrose kunnen we goed helpen. Dierenarts Stijn Peters gaat je daar alles over kunnen vertellen, zodat jij jouw klanten nog beter kunt voorlichten.

Stijn Peters startte in 2011 samen met zijn compagnon Dierenziekenhuis Eindhoven. Daar behandelt hij huisdieren van alle formaten. Voor een bloedonderzoek of echo draait hij zijn hand niet om, maar ook huidklachten hebben maar weinig geheimen voor hem.

 
 
 


 

Vriendjes worden in vijf minuten

Spreker: Judith Lissenberg

Tijd: 11.30 – 12.30 uur
Zaal: Bladerryck

Vriendjes worden in vijf minuten. Kan dat? Lang niet altijd. Je kunt wél proberen om de mindset van de honden die bij je in de trimsalon komen te veranderen. Maar vaak schiet dat er door de drukte van de dag en de waan van het werk bij in. Je bent natuurlijk hondentrimmer, geen hondentrainer. Maar toch… als je een paar minuutjes extra tijd investeert, kun je het voor de hond nét wat aangenamer maken. Je krijgt daarvoor een handige checklist. Weleens gedanst met de honden van je klanten?

Judith Lissenberg is tekstschrijver en creatief hondentrainer en bekend van haar vele presentaties en publicaties, zoals interviews voor TrimMagazine. Ze heeft zelf drie Australian Shepherds die ze traint én trimt.

 
 
 


 

Van kattenbak tot trimtafel: hoe kunnen katteneigenaren het verschil maken?

Spreker: Joline De Jaegher

Tijd: 13.00 – 14.00 uur
Zaal: Boomryck

Het gedrag van een kat tijdens een trimconsult hangt af van diverse factoren, waaronder haar karakter, socialisatie, medische toestand, omgeving en de omgang van de trimmer. Maar vaak wordt over het hoofd gezien dat een eigenaar vooraf een rol kan spelen om het trimconsult soepeler te laten verlopen. Ontdek waarom het type kattenbak bijvoorbeeld onrechtstreeks invloed heeft op de trimervaring en neem praktische tips mee voor eigenaars om het consult zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Joline De Jaegher is een ervaren kattengedragstherapeut en kattentrimster, en eigenaar van Chat-o-Gand, een gedragscentrum voor katten. In Vlaanderen helpt ze al meer dan 14 jaar katten en hun eigenaren naar een betere relatie. Joline is ook auteur van diverse kattenboeken, waaronder Eerste hulp bij kattenkwaad.

 
 
 


 

5 manieren om een connectie te maken met de hond in je salon

Spreker: Anja van Gorp

Tijd: 14.30 – 15.30 uur
Zaal: Bladerryck

In je salon is het cruciaal om een vertrouwensband met de honden op te bouwen. Honden vinden het veel leuker om samen te werken met mensen waarmee ze een connectie hebben. Net zoals jij liever werkt met mensen waarmee je een band hebt. Het opbouwen van een band vereist wederzijds begrip en respect, zowel bij mensen als bij de honden in je salon. Anja Van Gorp deelt vijf eenvoudige manieren om deze verbinding tot stand te brengen en legt uit waarom deze methoden effectief kunnen zijn in het opbouwen van een connectie tussen jou en de hond.

Anja Van Gorp is gediplomeerd trimster, gecertificeerd hondengedragsdeskundige en student mind expert. Met haar bedrijf Pawsitivity verdiept ze zich in de taal en het gedrag van honden. Haar missie is om trimsters en honden elkaar helpen te begrijpen, zodat zij kunnen gaan voor verbinding.