De meeste huisdieren, en dan vooral honden, katten en konijnen, hebben mooie haren over het hele lichaam. Ook wel een vacht genoemd. Hoe de vacht van je huisdier in elkaar steekt, is nog vrij ingewikkeld. Want misschien heeft je hond op het oog een glanzende lange vacht. Daaronder zit vaak een ondervacht met zijn eigen kenmerken. Natuurlijk wil je dat jouw huisdier er altijd zo mooi uit blijft zien, dus geen klitten, veel haaruitval of vervilting. Maar hoe pak je dat aan? Hoe onderhoud je de vacht van jouw huisdier? 

Natuurlijk is het onderhoud van de vacht een taak van de eigenaar. Je kunt hier niet vroeg genoeg mee beginnen. Zo leert jouw huisdier de kam en/of borstel net zo makkelijk te accepteren als zijn etensbak.

Advies

Welke borstel is voor de vacht van je huisdier geschikt? Wat is de makkelijkste en beste manier om de vacht te borstelen? Gaan deze vragen ook weleens door jouw hoofd? Neem dan contact op met een deskundige trimmer en zij geven je hier graag advies over.

Puppytrim

Als je hond alle entingen heeft gehad, dan kun je al een bezoek brengen aan de trimsalon voor een puppytrim. Op een speelse manier went de hond aan de trimtafel, de föhn, de tondeuse, knippen, borstelen en ga zo maar door. Hoe eerder je huisdier hiermee in aanraking komt, hoe minder eng een bezoek aan een trimsalon is.