Uitstel loonaangifte kleine ondernemers: kom jij in aanmerking?

 In 2020, Nieuws

Wellicht heb je de berichten over eHerkenning weleens gelezen. Als ondernemer ben je namelijk dit jaar verplicht om de loonaangifte te doen met je eHerkenning niveau 3. In de praktijk blijkt echter dat nog niet alle kleine ondernemers hier gebruik van maken en dat dit tot problemen leidt. Daarom heeft De Belastingdienst besloten dat er tot 1 juli 2020, onder bepaalde voorwaarden, uitstel voor de loonaangifte te krijgen is.

e-Herkenning

eHerkenning is een digitale sleutel (inlognaam en wachtwoord) en is door de Rijksoverheid ontwikkeld om de betrouwbaarheid en veiligheid van de gegevensuitwisseling tussen het bedrijfsleven en (semi)overheidsorganisaties te vergroten. Sinds 1 januari is dit verplicht. eHerkenning is de opvolger van DigiD voor bedrijven.

Uitstel tot 1 juli 2020

Heb jij de laatste loonaangifte via het oude portaal van de website van de Belastingdienst ingediend? Dan zou je in aanmerking kunnen komen voor uitstel. De Belastingdienst geeft aan ongeveer 24.000 ondernemers uitstel tot 1 juli 2020. Het uitstel wordt door de Belastingdienst automatisch verleend. Ondernemers die dit aangaat ontvangen hierover binnenkort een brief.

Voor wie geldt uitstel

Het uitstel geldt voor ondernemers die overstappen naar Mijn Belastingdienst Zakelijk en daarvoor eHerkenning moeten aanschaffen, maar ook voor ondernemers die voortaan bijvoorbeeld een fiscaal dienstverlener of marktsoftware inzetten om aangifte te doen. Het overgrote deel van de 2,2 miljoen ondernemers besteedt het doen van hun belastingzaken uit of gebruikt hiervoor administratiesoftware. Dit geldt ook voor eenmanszaken; zij kunnen blijven inloggen met DigiD.

Bron: Rijksoverheid