Trimsalons en tegenstrijdige berichten

 In 2020, Nieuws

Mag ik openblijven of niet? Dat was gisteren de meestgestelde vraag onder ABHB-leden. Al tijdens de toespraak van Mark Rutte (waar 8,4 miljoen mensen naar hebben gekeken) lag de website van de Rijksoverheid eruit. Gedurende de avond hebben we vragen van leden zo goed mogelijk proberen te beantwoorden, maar we konden niet alles officieel bevestigen. Dat kan ook op dit moment nog niet, maar je kunt wel uitgaan van de volgende regels.

Om te beginnen is het belangrijk om te melden dat onze informatie is gebaseerd op uitgebreide navraag en overleg met de overheid. Van diverse leden hebben we berichten ontvangen waaruit blijkt dat gemeenten, het RIVM, maar ook het informatienummer 0800-1351 niet altijd de juiste informatie geven. Die berichten leveren onrust op en dat is begrijpelijk. Mocht je een advies of een bericht krijgen dat niet strookt met wat hieronder staat, meld dat dan meteen bij ons, zodat wij hierop actie kunnen ondernemen.

Gevolgen van de maatregelen

Welke consequentie hebben de maatregelen voor jouw bedrijf? Het is belangrijk om te weten dat de overheid niet heeft gezegd dat alle bedrijven dicht moeten. De maatregelen zijn erop gericht om besmetting via publieke plaatsen te voorkomen. Dat is de reden waarom voor winkels en andere doorstroomlocaties, contactberoepen, onderwijs, sportscholen, enz. extra maatregelen zijn opgelegd.

Trimsalons mogen gewoon openblijven, simpelweg omdat deze bedrijven niet vallen onder de definitie ‘publieke plaats’, geen doorstroomlocatie is en ook niet onder de contactberoepen valt. Sterker nog, het is een plek waar een huisdier wordt afgegeven om te verzorgen, wat ook nog eens heel goed kan met inachtneming van alle adviezen.

Zegt een instantie iets anders? Meld het!

Nogmaals: het kan het voorkomen dat een gemeente of andere instantie zegt dat je toch dicht moet. Meld dit dan meteen bij ons. Het laatste dat wij willen is dat trimsalons verplicht dicht moeten, want daarmee wordt immers ook het dierenwelzijn aangetast.