Trimsalons en corona: wat mag wél?

 In 2021, Nieuws

Bij de ABHB komen regelmatig vragen binnen of een trimsalon nu wel of niet officieel open mag. We zetten nog even alles op een rij.

Eigenlijk is er sinds eind maart van dit jaar niets veranderd. De overheid maakt onderscheid tussen trimsalons waar klanten zelf naar binnen en naar buiten kunnen (zoals een trimsalon in een winkelstraat of als onderdeel van een dierenspeciaalzaak) en trimsalons aan huis waar je als klant alleen op afspraak naar toe kan.

Trimsalons aan huis

Voor trimsalons aan huis geldt dat eigenaren hun huisdier naar de trimsalon mogen brengen en na de trimbeurt weer ophalen. Dit wel op basis van de volgende voorwaarden:

  • er moet van tevoren een afspraak worden gemaakt;
  • de eigenaar moet het huisdier bij de deur van de trimsalon afleveren en na behandeling weer bij de deur ophalen;
  • de eigenaar van het huisdier mag niet bij de trimsalon naar binnen;
  • bij de overdracht van het dier houden eigenaar en trimmer zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.

Besloten vs. publieke plaats

Als je dus trimt met de deur op slot, dan is er geen sprake van een publieke plaats en mag de klant het huisdier gewoon brengen. De klant mag zelf niet bij de trimsalon naar binnen kunnen lopen, want dan ben je natuurlijk wél een publieke plaats.

Ben je onderdeel van een winkel en is de trimsalon af te sluiten (zodat de klant niet zelf naar binnen en buiten kan), dan mag de klant het huisdier ook gewoon aan de buitendeur brengen.