Trimsalons als onderdeel van de vitale sector voor de gezelschapsdieren

 In 2020, Nieuws

Na de lockdown van maart was alles ineens onzeker. Hoe zou het verder gaan, wanneer mochten bedrijven weer open. We schreven het al eerder, door de nauwe samenwerking met Dibevo zijn wij vanuit de ABHB in staat geweest om ook de trimsalons op het netvlies te krijgen als onderdeel van de vitale sector voor de gezelschapsdieren.

Dibevo heeft een protocol gemaakt en een poster voor dierenspeciaalzaken, dierenpensions, maar ook voor de trimsalons die bij de ABHB zijn aangesloten. Die protocollen zijn via MKB Nederland aangeboden aan het ministerie om te laten zien dat ‘wij’ het goed voor elkaar hebben en dat trimsalons niet bijdragen aan verspreiding van het virus. En daardoor mochten de trimsalons open blijven in het begin van de crisis.

Steunmaatregelen voor trimsalons

Daar bovenop is direct actie ondernomen door de bedrijven die qua SBI-code onder de restgroep vallen ook gebruik konden maken van de steunmaatregelen. Want trimsalons vielen daar eerst buiten. En voor de gespecialiseerde trimsalon is noodsteun ook meestal niet nodig geweest, maar voor de trimsalons die bijvoorbeeld onderdeel zijn van een dierenpension wel.

Het dierenpension stond namelijk van het ene op het andere moment leeg. En als je als trimsalon verbonden werkzaamheden doet voor de verzorging van dieren die in het pension worden gebracht, dan heeft dit ook grote gevolgen voor de trimsalon. Uiteindelijk kwam alles weer op gang en bleven voor de meeste trimsalons de gevolgen gelukkig beperkt.

Lockdown – openhouden trimsalons

En nu loopt het aantal besmettingen weer op en heeft de overheid 14 dagen geleden nieuwe maatregelen aangekondigd. Maar de besmettingen blijven oplopen en wordt er weer gesproken over een lockdown. Daarom hebben wij alweer aan de bel getrokken om te laten zien dat het openhouden van de trimsalons voor het dierenwelzijn noodzakelijk is.

Meer huisdieren

De ontwikkelingen rondom corona zijn niet alleen maar negatief. Uit verschillende ontwikkelingen zien wij ook dat corona ervoor zorgt dat er meer huisdieren worden gehouden. En als er meer honden, katten en of konijnen worden gehouden, dan betekent dit ook dat er meer dieren zijn die verzorgd moeten worden. Dus wie weet wat de toekomst ons nog brengt.