Algemene Belangenvereniging
voor het Hondentoiletteer Bedrijf

Zoek een trimsalon

Voor bijna iedere hond is een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Zelfs voor kruisingen en kortharige honden geldt dat, want ook zij kunnen verschrikkelijk verharen. Maar wat houdt trimmen nu eigenlijk echt in? Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in: scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen.

Plukken

Plukken is het verwijderen van de bovenste dode haarlaag, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Trimmers verwijderen deze haren met de hand of met een trimmes. Bouviers, Schnauzers, de meeste terriërrassen en alle overige ruwharige honden zijn rassen die je kunt plukken. Ook Spaniëls, Setters en Retrievers kun je plukken en verder met een speciaal getande schaar uitdunnen en modelleren.

Scheren en/of knippen

Poedels en honden met hetzelfde vachttype kun je scheren en/of knippen in elk gewenst model. In de winter kun je ook je hond laten trimmen, eventueel kan dan de vacht wat langer blijven. Bedenk daarbij dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en… lang haar blijft lang nat.

Door de vacht van je hond op het juiste moment te laten trimmen, voorkom je een hoop narigheid, waaronder huidklachten, zoals jeuk of vervilten van de vacht met vaak een dierenartsbezoek tot gevolg.