TOGS-regeling nu ook beschikbaar voor trimsalons

 In 2020, Nieuws

Het kabinet heeft op 7 april besloten om de TOGS-regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19) uit te breiden. Omdat het gekozen systeem leidde tot teveel willekeur is het nogmaals aangepast. Nu vallen ook trimsalons met SBI-code 9609 onder de regeling. Daarmee kan vrijwel de gehele huisdierenbranche een TOGS-aanvraag doen!

Financiële ondersteuning

En dat is goed nieuws, want ook al hoeven bedrijven niet dicht, het kan toch zijn dat je het door de corona-crisis lastig hebt gekregen en financiële ondersteuning nodig is. Het geduld en vertrouwen van menigeen werd wel op de proef gesteld, maar achter de schermen is de ABHB samen met Dibevo er heel druk mee geweest.

Intensieve lobby

Zowel rechtstreeks via een intensieve lobby bij de ministeries van EZK en LNV als via MKB-Nederland en VNO-NCW hebben we op alle mogelijke manieren geduwd en getrokken om deze bedrijven erop te krijgen. Op ons dringende verzoek heeft MKB Nederland de groep bedrijven benoemd die ten onrechte buiten de boot van de TOGS-regeling dreigden te vallen. Die continue druk is nu succesvol gebleken.

Toegevoegde SBI-codes

SBI-codes die zijn toegevoegd aan de TOGS-regeling staan in dit PDF-bestand. Toegevoegde ondernemers kunnen vanaf 15 april 2020 gebruik maken van de verruimde TOGS via de website van het RVOLet op: in de Zoektool van het RVO zijn de nieuwe SBI-codes nog niet toegevoegd.