Pet Monitor 2023: help mee de huisdierensector in beeld te brengen

 In 2023

Ook in 2023 brengen de studenten van de Aeres Hogeschool Dronten en de HAS Green Academy een nieuwe Pet Monitor uit. In deze editie staat de mens-dier-relatie in combinatie met uitgavepatronen centraal. Ongeacht het wisselende jaarlijkse onderwerp, is er één doel: meer informatie krijgen over de huisdierensector zodat we samen kunnen werken aan een beter welzijn voor (huis)dieren.

Het onderzoek is gericht op huisdiereigenaren. Je kunt de enquête dus zelf invullen als je een huisdier hebt, maar je kunt de studenten ook helpen door het onderzoek door te zetten naar je klantenkring. Het invullen van de enquête neemt maximaal 10 minuten van je tijd in beslag en uiteraard zullen de resultaten anoniem worden verwerkt.

 

 

De Pet Monitor

Het ontbreken van eenduidige, goed onderbouwde gegevens en de continue ontwikkeling van de sector vormden de aanleiding voor de oprichting van Trendpanel Gezelschapsdieren; een panel dat wordt gecoördineerd door studenten en docenten van de Aeres Hogeschool Dronten en de HAS Hogeschool Den Bosch. Trendpanel Gezelschapsdieren wil samen met het bedrijfsleven, opleidingsinstituten en brancheorganisaties betrouwbare gegevens over de gezelschapsdierensector verzamelen en verspreiden door middel van de jaarlijks uitgegeven Pet Monitor.

De Pet Monitor 2023 zal rond de zomer van 2023 verschijnen.