Donderdag 9 juni start er weer een nieuwe ABHB EHBO-cursus. Tijdens deze cursus leer je hoe je directe medische hulp kunt bieden, krijg je tientallen praktische tips en komt communicatie met de dierenarts en je klant ter sprake. Zowel voor startende trimmers als voor ervaren vakmensen is tijdens de cursus veel te leren, alleen al omdat techniek en wetenschap zich razendsnel ontwikkelen. 

De cursus is samengesteld door Drs. Wim Bijen, dierenarts, en Jet Bijen-Veldhoen, paraveterinair, hondentrimster en theoriedocente aan het Huisdier Kennis Instituut. Op 9 juni wordt de cursus verzorgd door Jet Bijen-Veldhoen. Judith Lissenberg, creatief hondentrainer, geeft ’s middags na de lunch een interactieve lezing over training en gedrag.

Cursuspakket en toets

Het cursuspakket bestaat uit lesmateriaal en een handleiding. De handleiding is zodanig opgezet dat je de leerstof stap voor stap eigen maakt. Tijdens de cursus komt het gebruik van het materiaal en de handleiding uitvoerig aan de orde. Na afloop krijg je een toets mee naar huis die je na het bestuderen van het lesmateriaal en het bijwonen van de cursus thuis kunt maken.

Certificaat

Na het maken en inzenden van de toets verstrekt de ABHB een deelname-certificaat. Dit certificaat zal het vertrouwen van je klanten in je kennis versterken.

Datum en locatie

Datum: donderdag 9 juni 2022
Tijd: 09.30 – 16.30 uur
Locatie: Huisdier Kennis Instituut (HKI) Bunnik

Programma

09.00 uur Inloop
09.30 uur EHBO-cursus door Jet Bijen
13.00 uur Lunch
14.00 uur Presentatie ‘Trimmen & trainen’ door Judith Lissenberg
16.30 uur Einde

Kosten

€ 135,- excl. btw voor leden van de ABHB.
€ 160,- excl. btw voor niet-leden van de ABHB.

Kosten zijn inclusief lesboek.

Wat komt er aan bod tijdens de EHBO-cursus?

Je zult in de trimpraktijk regelmatig te maken krijgen met medische aspecten van het dier. Ook al ben je geen dierenarts, toch is het mogelijk om in veel situaties medisch juist te handelen. Ongeacht of je beginnend of ervaren bent, vaak kun je zelf problemen oplossen. In andere gevallen zal je adviseren om contact op te nemen met de dierenarts of hem bij werkelijke spoedgevallen zelf consulteren. Praktijkvoorbeelden die vaak worden vaak herkend:

  • Airedale terriër klappert met zijn oren en slaat zijn oren tot bloedens toe stuk. Is dat te voorkomen?
  • Oud hondje komt hijgend en hoestend binnen. Kan ik hem wel een trimbeurt geven?
  • Dikke Keeshond stort in tijdens het föhnen en kan niet meer staan. Wat nu?
  • Hysterisch Poedeltje hapt tijdens het scheren in de tondeuse. Bloed, bloed, bloed, bloed. Wat te doen?
  • Mag je een dier dat ziek is wel trimmen?
  • Kan een hond tetanus oplopen?
  • Hoe beoordeel je een uitschieter met de schaar? Moet dat gehecht, en kan ik dat zelf?
  • Kan ik zelf een diep ingegroeide duimnagel knippen?

Dergelijke, en nog veel meer vragen, zullen tijdens de EHBO-cursus worden behandeld. Ook is er genoeg ruimte om vragen te stellen.

‘Trimmen & trainen’ door Judith Lissenberg

Tijdens haar interactieve presentatie ‘Trimmen & trainen’ gaat Judith in op training en gedrag. Hoe weet je dat een hond begrijpt wat jij bedoelt? Waaraan kun je zien dat een hond ‘nee’ zegt? Hoe leren honden eigenlijk? En hoe kun je plezier maken met de honden in de trimsalon, en niet te vergeten natuurlijk vooral ook met je eigen honden? Natuurlijk krijgt het allemaal een trimsalon-tintje. Handdoeken, lijntjes, kammen, scharen en lege shampooflessen… Judith bedenkt er wel een leuke oefening bij!

Judith neemt haar twee bekende Australian Shepherds Pete en Stitch mee, zodat er tijdens de presentatie veel te zien, te doen en te beleven is. Er is ruimte om in een ontspannen en gezellige sfeer ervaringen uit te wisselen en stel gerust al je vragen, dan zal Judith proberen er meteen een antwoord voor te vinden.

Over Judith

Judith Lissenberg is tekstschrijver en hondentrainer en bekend van haar vele publicaties en presentaties. In het verleden heeft ze heel veel honden getrimd, voornamelijk Welsh Springer Spaniels. Nu zet ze de schaar alleen nog in haar eigen viervoeters. Creatief lesgeven en trainen is haar specialisatie: het werken met leuke oefeningen die niet alleen verrassend, maar ook nog eens nuttig zijn.

Aanmelden

Ook goed voorbereid zijn? Meld je dan snel aan!

Inschrijven voor de EHBO-cursus is niet meer mogelijk.