Nieuwe coronamaatregelen: wat zijn de gevolgen voor trimsalons?

 In 2021, Nieuws

De terugkeer van het mondkapje is een van de maatregelen die het kabinet gisteravond bekendmaakte tijdens de zoveelste corona-persconferentie. Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge noemde de maatregelen onvermijdelijk omdat de cijfers in de ziekenhuizen blijven oplopen. Hebben de nieuwe maatregelen ook gevolgen voor trimsalons?

Voor trimsalons blijven de gevolgen vooralsnog beperkt tot de mondkapjesplicht die weer wordt ingevoerd voor publieke locaties waar een toegangsbewijs niet verplicht is.

Publieke of besloten locatie

Is de trimsalon onderdeel van een winkel, dan ben je al snel een publieke plaats en dan is een mondkapje vanaf 6 november verplicht. Maar wanneer de klant niet zelf naar binnen kan en je op afspraak werkt, is er sprake van een besloten plaats en dan is een mondkapje niet verplicht.

Dan gaat het alleen nog om de overdracht van het huisdier. Daar zegt de overheid niets over. Ons advies is om bij de overdracht van het huisdier 1,5 meter afstand te houden en als dat niet kan bij voorkeur een mondkapje te dragen. Dit laatste is niet verplicht, maar gezien de oplopende besmettingen wel verstandig.

Meer aandacht voor de basisregels

Tijdens de persconferentie werd nog maar eens het belang van het naleven van de basisregels benadrukt. Hoe beter we ons hieraan houden, hoe minder het virus zich kan verspreiden en hoe minder beperkende maatregelen er nodig zullen zijn, zo is de redenering. Voor wie het ‘even is ontschoten’: onder de basisregels verstaat het kabinet:

  • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
  • Schud geen handen.
  • Was vaak en goed je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

Het kabinet bekijkt op 12 november of extra maatregelen nodig zijn. Mocht dat zo zijn, houden wij je via de website op de hoogte.