Nieuw initiatief: Doodle@home

 In 2021, Nieuws

Een groep van acht trimsters die gespecialiseerd zijn in doodle-vachtverzorging heeft de koppen bij elkaar gestoken en zijn een samenwerking aangegaan onder de naam Doodle@home. Zij merkten dat veel klanten behoefte hebben aan goede informatie om de vacht van hun doodle in topconditie te houden. De groep verzorgt professionele vachtverzorgings- en trimworkshops aan particulieren zodat zij leren hoe ze hun eigen doodle bij kunnen houden. 

De initiatiefnemers zijn hiermee gestart omdat bleek dat een groeiende groep doodle-eigenaren behoefte heeft aan goede voorlichting over de vachtverzorging van hun hond. Vaak komen deze klanten terecht bij doodle-trimsters zonder goede opleiding of het internet, waardoor zij meestal verkeerde adviezen en informatie krijgen. Deze ideeën worden ook door eigenaren onderling uitgewisseld waardoor ze erg hardnekkig blijken.

Juiste info en kwaliteit voorop

Om deze klanten een kans te bieden om in hun omgeving een workshop te volgen waar juiste informatie en kwaliteit voorop staat, besloot de groep trimmers om professionele workshops te gaan geven. Deze workshops worden door een aangesloten trimmer gegeven op de eigen trimlocatie, verspreid over heel Nederland.

Het uitgangspunt is dat allereerst de basisverzorging goed aangeleerd moet worden voordat een trimworkshop ingepland kan worden. De trimmers geven voorlichting over het gebruik van de juiste materialen en technieken. Daarnaast begeleiden zij de klant ook na de workshop door de mogelijkheid te bieden om achteraf via een besloten groep vragen te stellen. Want trimmen is en blijft een vak dat niet in één dag is aan te leren.