Max meest populaire hondennaam

 In Geen categorie

Huisdierverzekeraar Reaal Dier & Zorg heeft haar jaarlijkse Honden & Kattennamen Top 5 weer bekend gemaakt. Met name de Kattennamen Top 5 kent een verrassende, nieuwe binnenkomer op de eerste plaats: ‘Simba’. ‘Nala’ stijgt één plaats en bezet nu de tweede plek. Bij de Hondennamen Top 5 blijft Max onverstoorbaar op ‘poleposition’. Max is voor de 4e keer op rij de meest populaire hondennaam van Nederland.

Disney domineert

Cynthia Jensma, manager Reaal Dier & Zorg: “De Kattennamen Top 5 kent dit jaar drie (!) nieuwe namen. Wat opvalt in de lijst met kattennamen is de invloed van The Lion King. De twee koplopers Simba en Nala zijn beiden hoofdrolspelers in de Disney klassieker. Wij verwachten dat deze namen de komende jaren de lijst zullen blijven aanvoeren, aangezien op 17 juli aanstaande de remake van The Lion King in première gaat.”

Max weer op ‘poleposition’

Jensma: “De Hondennamen Top 5 kent dit jaar minder verrassingen. Ook dit jaar is Max weer nummer één onder hondenbezitters. Inmiddels is Max als hondennaam niet meer weg te denken uit de Top 5. Wij hebben het niet onderzocht, maar hebben wel een sterk vermoeden dat dit met de populariteit van Max Verstappen te maken heeft. Onze verwachting is dat ook Max de hondennamenlijst nog wel een tijdje zal blijven aanvoeren, aangezien de nog steeds toenemende populariteit van Max Verstappen in de Formule 1.”

Denk na

Jensma: “Eigenaren denken vaak lang en goed na over een passende naam voor hun huisdier. Gelukkig denken ook steeds meer eigenaren na over de medische zorg van hun huisdier. Door een goede ongevallen- en ziektekostenverzekering voor je hond of kat te regelen, hoef je je als eigenaar geen zorgen meer te maken over de rekening van de dierenarts. Lekker Geregeld.”

Over de Honden- & Kattennamen Top 5

Reaal Dier & Zorg, de grootste huisdierverzekeraar van Nederland, doet sinds 2006 jaarlijks onderzoek naar de populairste honden- en kattennamen. De uitkomsten van het Reaal Dier & Zorg Namenonderzoek zijn gebaseerd op een analyse van ruim 120.000 polishouders. Hierbij is gekeken naar de nieuwe polissen en offerte-aanvragen in de periode juni 2018 – juni 2019.