Lobby succesvol: trimsalons mogen toch openblijven na 18.00 uur

 In 2021, Nieuws

Gisteren nog stuurden wij een bericht uit met de mededeling dat trimsalons moeten sluiten in de avonduren; vandaag ziet de situatie er heel anders uit. Dankzij onze felle tegenwerping worden trimsalons niet meer genoemd in het rijtje van bedrijven die na 18.00 uur moeten sluiten. Het lijkt er dus op dat onze interventie succesvol is.

Gisteren hebben we de overheid aangeschreven en een aantal kamerleden aangesproken over het belang dat het dierenwelzijn geborgd moet blijven. En dat trimsalons dus tot de essentiële dienstverlening moeten horen. In maart van dit jaar heeft minister Schouten nog bevestigd dat het trimmen van dieren tot de noodzakelijke zorg behoort. Dat leggen wij uit als essentieel. Trimsalons moeten dus altijd op volle kracht kunnen blijven doordraaien, ook bij lockdown-achtige maatregelen.

Wettekst

Inmiddels is de wettekst beschikbaar en daaruit blijkt dat er maatregelen worden genomen voor publieke plaatsen, doorstroomlocaties, evenementen, horeca, en cultuur en sport. Allemaal plaatsten waar veel publiek bij elkaar komt. Een trimsalon valt onder geen van deze type locaties en wordt in de wettekst ook niet genoemd. Wij gaan er daarom vanuit dat een trimsalon weliswaar valt onder de basismaatregelen, maar dat van een avondsluiting geen sprake kan zijn.

Bevestiging

Ook al zijn trimsalons nu uit het rijtje kapsalons en nagelstudio’s (!) gehaald, dan nog willen wij van de overheid de bevestiging dat trimsalons tot de essentiële dienstverlening behoren. Met ook nu weer het argument dat dierenwelzijn altijd gewaarborgd moet blijven.