Stel: tijdens het trimmen kom je erachter dat een hond een wond heeft op zijn poot. Jij wist van niks, maar nu stelt de klant je toch aansprakelijk voor een fiks bedrag. Wat nu?

Wel of niet aansprakelijk

Aansprakelijkheid is een lastig maar belangrijk onderwerp. Zeker als je te maken hebt met gevoelige en vaak emotionele zaken, zoals schade waar dieren bij betrokken zijn. Het wordt steeds gebruikelijker om iemand aansprakelijk te stellen. De bedragen die worden geëist worden ook steeds hoger. En, zoals het voorbeeld al aangeeft, zit een ongeluk in een klein hoekje.

Stel dat je aansprakelijk wordt gesteld, wie moet dan bewijzen dat het terecht is? Soms weet je zeker dat je het bij het rechte eind hebt, maar wil je die discussie met je klant voeren? Voor je het weet ben je de klant kwijt of loop je de kans op een slechte naam.

Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven

Ook al is het geen verplichting, wij raden alle ondernemers aan een Aansprakelijkheidsverzekering Voor Bedrijven (AVB) af te sluiten. Dat is echt een andere verzekering dan voor de privé situatie (AVP) of de verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor de auto (WA). Een AVB is geen dure verzekering. Zeker niet als je nagaat hoe hoog het schadebedrag kan zijn. Dat gaat snel om enorme bedragen.

Misschien nog veel belangrijker, door een AVB te sluiten, leg je het uitzoekwerk over wie de schade moet betalen en hoe hoog het bedrag is, bij de verzekeraar neer. Je hebt er zelf geen omkijken meer naar en je kunt de relatie met je klant behouden. Discussiëren met de klant levert alleen maar verliezers op of je nu gelijk hebt of niet.

Voordeel voor leden ABHB

Leden van ABHB krijgen voor een lager tarief een uitgebreide dekking via SuperGarant. De dekking van de AVB via SuperGarant is heel bijzonder. Normaal gesproken is ‘opzicht’ uitgesloten op de verzekering. Opzicht is een verzekeringsterm. Het gaat om zaken (ook dieren) die je onder je hoede hebt maar waarvan je niet de eigenaar bent. Denk bijvoorbeeld aan een hond of kat die een behandeling krijgt in je trimsalon. Normaal ben je voor de schade aan of door dat dier niet verzekerd.

Het unieke aan de AVB via SuperGarant is dat opzicht wel is meeverzekerd. Dus sluit je deze verzekering af, dan zijn alle dieren bij jou verzekerd. Je klanten zullen dat ook een pluspunt vinden.

Contact met SuperGarant

Ben je lid van de ABHB en wil je meer weten over deze verzekering, bijvoorbeeld wat de kosten zijn? Vul onderstaand formulier in en SuperGarant neemt contact met je op.

Contact met SuperGarant