Kennisavond ‘Ondernemerschap in de trimsalon’

 In 2023, Evenementen

Wat een mooi vak hebben trimmers toch. Of nog beter gezegd: wat een mooi ambacht is het trimvak. De hele dag bezig zijn met de verzorging van huisdieren. Een romantisch plaatje vormt zich in je hoofd, maar de dagelijkse praktijk ziet er toch iets anders uit…

Want eerlijk is eerlijk, veel trimmers zijn om bepaalde redenen gevallen voor het vak, het ambacht, maar hebben er nooit bij stil gestaan dat je ook ondernemer moet zijn. Ja, je weet natuurlijk wel dat je ondernemer wordt, maar wat daar allemaal bij komt kijken is altijd meer dan gedacht. Starten als ondernemer is één ding, ondernemer zijn een heel ander ding! Daar gaan we het over hebben tijdens de kennisavond ‘Ondernemerschap in de trimsalon’.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Tijdens de kennisavond praten we je bij over de laatste ontwikkelingen die belangrijk zijn voor jou als ondernemer en kun je alle vragen stellen waar jij als ondernemer graag antwoord op wilt. Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende voorbeeldsituaties.

  • Aan elk huisdier zit ook een eigenaar vast, de één is gezellig en gemakkelijk en de ander toch niet zo. Hoe ga je daarmee om?
  • Het is veel drukker geworden sinds corona. Natuurlijk is dat mooi want je hebt de beste omzet ooit, maar als je tijdens het trimmen alweer aan de volgende hond denkt en je je opeens bedenkt dat je ook nog boodschappen moet doen, terwijl je daar eigenlijk helemaal geen tijd voor hebt, dan betrap je jezelf op dat moment op de gedachte dat het eigenlijk te vaak te druk is. En door die drukte word je ook wat ongeduldiger naar de dieren toe. Het gaat eigenlijk niet zoals je het graag zou willen en dan weet je het zeker: er moet iets veranderen, maar hoe pak je dat aan?
  • Je wilt het aantal klanten verminderen. Hoe pak je dat op een goede manier aan?
  • Je hebt net de spullen voor de boekhouder weer verzameld en hij heeft je verteld dat je weliswaar meer omzet hebt, maar minder hebt verdiend. En dat het goed zou zijn om eens naar de kosten te kijken.
  • Je gaat de trimsalon verbouwen en je hebt bedacht dat je ook wat producten wilt verkopen, maar je weet niet of dat wel mag.
  • Hoe zit het eigenlijk met de aansprakelijkheid wanneer je ook een dagopvang gaat starten?

Aan het eind van de avond ga je ongetwijfeld naar huis met allerlei nieuwe tips en weetjes en bovenal met nieuwe ideeën hoe je naar je eigen bedrijf kunt kijken. Kortom, een kennisavond die je niet mag missen. Schrijf je snel in!

JE VRAAGBAAK: HENK VAN HOUWELINGEN

Tijdens deze kennisavond praat Henk van Houwelingen je helemaal bij en beantwoordt hij al je vragen. Henk van Houwelingen is voorzitter van de ABHB en secretaris bij Dibevo. Hij helpt ondernemers al jaren met de meest uiteenlopende praktijkproblemen.

VOOR WIE?

De kennisavond is speciaal voor leden van de ABHB. Leden kunnen gratis deelnemen.

DATUM EN LOCATIE

Maandagavond 17 april in Van der Valk Hotel De Bilt – Utrecht (De Holle Bilt 1, 3732 HM, De Bilt)

PROGRAMMA

19.00 uur Ontvangst met koffie & thee
19:30 uur Start kennisavond
22.00 uur Afsluiting


Selecteer een geldig formulier