Kappers open? Dan ook trimsalons!

 In 2021, Nieuws

Marcel van Roosmalen beklaagde zich er al over in het tv-programma De Vooravond (zie deze video), en het valt niet te rijmen natuurlijk dat kappers wel open mogen en trimsalons niet. Sinds vorige week strijden we voor een volledige opening van de trimsalons; ook salons die in winkels en winkelstraten zijn gevestigd. 

We hebben de overheid om opheldering gevraagd over deze toch wel vreemde gang van zaken. Een publieke plaats als een kapper mag volledig open; een niet-publieke plaats als een trimsalon niet. Het moet op zijn minst mogelijk zijn om ook in een winkelstraat of een trimsalon in een dierenspeciaalzaak een dier buiten bij de deur over te dragen. Zoals altijd verlopen dit soort ophelderingsverzoeken vrij traag en moeten aanvragen langs verschillende onderdelen van de Rijksoverheid. Weet in ieder geval dat wij niet stilzitten en ook nu het maximale eruit proberen te slepen.

Verkeerde tekst op Rijksoverheid.nl

Ook hebben wij vragen gekregen over onze vorige nieuwsbrief (Nieuwe afspraken over het trimmen van huisdieren). Het blijkt dat deze afspraken wel zijn vastgelegd op de pagina Vragen over huisdieren en het coronavirus, maar op deze pagina staat nog de oude ‘halen en brengen’-tekst. Mocht een BOA je wijzen op deze niet-aangepaste pagina, vertel hem dan dat de juiste regels op een andere pagina staan.