Hond & Ras: thema Dag van de Hond

 In 2019, Nieuws

Zondag 26 mei 2019 organiseert de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied de negende landelijke Dag van de Hond. Zij doet dit niet alleen, maar in samenwerking met de ‘Vrienden van de Dag van de Hond’. De ABHB maakt hier ook deel van uit.

Tijdens de Dag van de Hond kan iedereen – met of zonder hond – op meer dan 40 plaatsen in het land terecht voor informatie, demonstraties en activiteiten op het gebied van (ras)honden en allerlei vormen van hondensport.

Hond & Ras

Het thema van de negende Dag van de Hond is ‘Hond & Ras’. Op iedere locatie is informatie beschikbaar over de verschillende hondenrassen, aanschaf van een rashond en vormen van sport en spel met je hond en over de omgang tussen kinderen en honden.

Programma & locaties

Het programma voor bezoekers is op elke locatie anders. Er zijn demonstraties gehoorzaamheid en hondensport, parades van hondenrassen, en iedere bezoeker ontvangt gratis een draagtas met informatie en aanbiedingen. Kinderen kunnen meedoen aan een kleurplatenwedstrijd en een kennisquiz waarmee prijzen te winnen zijn.

Je kunt je klanten een folder meegeven over Sport & Spel, Samen lekker bezig zijn. Ook is deze dag een mooie gelegenheid om in te haken met verschillende acties.