Wanneer je je huisdier naar een trimsalon brengt, sta je hem enkele uren af aan de trimmer. Dat is voor beide wel even wennen. Wen daarom alvast je huisdier op jonge leeftijd aan de trimmer en de trimsalon. Maak je wensen voor het trimbezoek telefonisch kenbaar aan de trimmer, zodat je het afscheid kort kunt houden en de trimmer direct aan de slag kan. Je huisdier zal de eerste keer de trimtafel vreemd vinden, maar dat went snel.

Kammen en trimmen

Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen. De trimmer kamt de vacht helemaal door en verwijdert eventuele klitten. Je kunt je hond het ‘ontklitten’ besparen als je je huisdier regelmatig kamt. Na de kambeurt, krijgt je hond een trimbeurt, passend bij het vachttype.

Wassen en modelleren

Na de trimbeurt wordt de hond, als de vacht het toelaat, gewassen in bad en daarna met de föhn gedroogd. Als de vacht volledig droog is, wordt de hond verder in model gebracht dat precies past bij zijn ras.

Nieuwe coupe

Na het trimmen kan het zijn dat je hond zich een beetje ‘vreemd’ gedraagt, zoals springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen. Vergelijk het maar eens met jezelf als je je eigen haar pas heel kort hebt laten knippen. Dat is wennen. En dat geldt ook voor je hond. Hij moet wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het gevoel dat een nieuwe coupe met zich meebrengt.