Geslaagde 2e denktank-bijeenkomst: nieuwe plannen voor professionalisering!

 In Nieuws

Dit jaar kenmerkte zich door ongekende drukte in de trimsalons. Maar dat niet alleen. We hebben in de media aandacht gevraagd voor het trimmersvak via het YouTube-programma ‘Later als ik groot ben…’, nieuwe bestuursleden zijn gekozen, TrimMagazines stonden vol met interessante informatie, en er vond een mooi aantal kennisavonden en workshops plaats. Denk aan de EHBO-cursus, workshops over het gedrag van katten en honden op de trimtafel en smartphonefotografie, maar ook de succesvolle 2e ABHB-denktank bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst zijn veel onderwerpen besproken, allemaal gericht op het verder professionaliseren van de branche.

De deelnemers opperden goede ideeën en er zijn direct acties vastgesteld om met die ideeën aan de slag te gaan. Zo staat het uitbreiden van de website bovenaan het prioriteitenlijstje. Op de website, en in het TrimMagazine, komen artikelen die samen een uitgebreide kennisbank gaan vormen voor leden. Deze artikelen behandelen diverse ondernemersgerelateerde onderwerpen, zoals informatie over ondernemersrisico’s, aansprakelijkheid, omgaan met hoge werkdruk, het inzetten van een zzp’er, tafelhuur, het al dan niet aannemen van personeel, en meer. Stuk voor stuk interessante onderwerpen waar we je graag meer over vertellen.

2024: het jaar van de stagiaire

In 2024 staat ‘de stagiaire’ centraal bij de ABHB. Tijdens diverse bijeenkomsten is gesproken over de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van lesgeven en uiteraard de daarbij behorende stages. De ABHB gaat aan de slag met praktische documenten voor zowel stagiaires en stagebieders, met informatie over het vinden van goede stageadressen en het delen van ervaringen. Ook willen we potentiële starters informeren over de noodzaak van een opleiding aan een erkende instelling voor het gewenste niveau.

Bijeenkomsten aankondigen

We zullen het komende jaar opnieuw een hele reeks bijeenkomsten organiseren, waaronder de ABHB-nieuwjaarsbijeenkomst op 21 januari en natuurlijk dé ABHB-vakdag 2024 op 11 maart! Zodra de details van aankomende bijeenkomsten bekend zijn, zullen we ze op de website plaatsen. Zo streven we ernaar om een zo uitgebreid en compleet mogelijke jaarplanning voor jullie te presenteren. Wat we nu al kunnen verklappen is dat er een vervolg komt op de workshop ‘Omgaan met angstige honden in de trimsalon’, vanwege het succes van de eerste workshop.

Kortom, het belooft een mooi 2024 te worden! We wensen iedereen gezellige kerstdagen en kijken samen uit naar een nieuw jaar vol mogelijkheden, groei en prachtige momenten.