EHBO-cursus: in 1 dag je medische kennis (weer) up-to-date

 In 2022, Evenementen, Nieuws

Donderdag 9 juni start er weer een nieuwe ABHB EHBO-cursus. Tijdens deze cursus leer je hoe je directe medische hulp kunt bieden, krijg je tientallen praktische tips en komt het contact en de communicatie met de dierenarts en je klant ter sprake.

Je zult in je trimsalon regelmatig te maken krijgen met medische aspecten van het dier. Ook al ben je geen dierenarts, toch is het mogelijk om in veel situaties medisch juist te handelen. Ongeacht of je beginnend of ervaren bent, vaak kun je zelf problemen oplossen. Of juist je klanten adviseren om contact op te nemen met de dierenarts. En heb je te maken met een spoedgeval? Dan weet jij welke stappen je kunt zetten, want door het volgen van een ABHB EHBO-cursus leer je problemen oplossen en voorkómen.

Zowel voor startende trimmers als voor ervaren vakmensen is tijdens de cursus veel te leren, alleen al omdat techniek en wetenschap zich razendsnel ontwikkelen.

Programma 9 juni

De cursus is samengesteld door Drs. Wim Bijen, dierenarts, en Jet Bijen-Veldhoen, paraveterinair, hondentrimster en theoriedocente aan het Huisdier Kennis Instituut. Op 9 juni wordt de cursus verzorgd door Jet Bijen-Veldhoen. Judith Lissenberg, creatief hondentrainer, geeft ’s middags na de lunch een interactieve lezing over training en gedrag.