Ben je wel (goed) verzekerd als je dieren vervoert?

 In 2021, Nieuws

Dieren zijn verrassend vindingrijk en daardoor zit een ongeluk vaak in een klein hoekje. En dat geldt zeker als je professioneel werkzaam bent met dieren. Door de coronamaatregelen is dat risico alleen maar groter geworden. Je moet nu immers een dier ophalen en weer terugbrengen naar de eigenaar.  De vraag is: ben je wel goed verzekerd als er tijdens dat transport iets gebeurt?

Ook al heb je een aansprakelijkheidsverzekering, dan nog kan het voorkomen dat de verzekeringsmaatschappij de ‘schade aan dieren’ niet dekt. In de kleine lettertjes staat dan dat dieren niet zijn meeverzekerd of dat opzicht is uitgesloten. Als je die lettertjes niet leest of de adviseur je dat niet heeft verteld, dan denk je ten onrechte dat je daarvoor verzekerd bent.

Wat is opzicht precies?

Het zit zo: een dier dat je onder je hoede hebt, maar waarvan je niet de eigenaar bent, valt onder de zogeheten opzichtbepaling. Veel verzekeraars hebben opzicht in de voorwaarden uitgesloten. In dat geval is schade aan het dier dus niet meeverzekerd en moet je alles uit eigen zak betalen.

Maar let op: zelfs al is opzicht meeverzekerd, dan kan het nog steeds gebeuren dat je aansprakelijkheidsverzekering de ‘schade aan dieren’ niet altijd dekt. Soms wijzen tussenpersonen of verzekeraars aansprakelijkheid te snel af met als reden het onvoorspelbare gedrag van het dier. Bel je verzekeraar of check je polis of de opzichtbepaling (of schade aan dieren) in de polis(voorwaarden) als uitsluiting staat vermeld.

Wat is nu een goede verzekering?

Wat is nu een goede verzekering en hoe weet je zeker dat opzicht en ‘schade aan dieren’ is meeverzekerd? De ABHB heeft gezocht naar een oplossing hiervoor. Door onze samenwerking met Dibevo kunnen leden van de ABHB ook gebruikmaken van Dibevo Risk-verzekeringen. Grote voordeel: de adviseurs van Dibevo-Risk zijn volledig op de hoogte wat er speelt binnen de huisdierenbranche. Zij komen namelijk al jaren bij huisdierenspecialisten over de vloer en kennen de risico’s als geen ander.

Wil je meer weten of een berekening van jouw premie? Neem contact op met Dibevo Risk op telefoonnummer (030) 284 86 19 of risk@dibevo.nl.