AVG-programma blijft beschikbaar

 In 2019, Nieuws

Het kan je onmogelijk zijn ontgaan: sinds 25 mei 2018 moeten alle organisaties in Nederland – groot én klein – voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming, of kortweg AVG. Die wet stelt strenge eisen aan de omgang met persoonsinformatie. Wie er niet aan voldoet, kan hoge boetes krijgen. Dus of je het nu wilt of niet: je móét eraan voldoen en bij elke verandering in je bedrijf moet je opnieuw checken of je voldoet aan alle AVG-eisen. De AVG is dus een blijvende verpichting.

Deze maand hebben wij ABHB-leden die vorig jaar het AVG-programma van Stichting AVG hebben gekocht, nieuwe informatie gestuurd over het verlengen van hun licenties. Dankzij dit programma hebben zij zich in orde kunnen maken voor de AVG-wet. Omdat je blijvend moet kunnen aantonen dat je voldoet aan de AVG, biedt de Stichting AVG het komende jaar opnieuw de mogelijkheid dit programma te gebruiken voor het sterk gereduceerde tarief van €100,- per jaar of €25,- per kwartaal.

Nieuwe functies

Verder is het belangrijk om te weten dat er ook nieuwe functies zijn in het programma die het AVG-werk makkelijker maken, zoals een automatische AVG-verklaring. Daarnaast kun je kosteloos gebruikmaken van de  telefonische juridische AVG Helpdesk.

Verlengen

Heb je al een licentie van Stichting AVG en wil je het AVG-programma blijven gebruiken? Verleng dan vóór 1 augustus a.s. Dat kan in 3 eenvoudige stappen:

  1. Log in op het AVG-programma (Je ziet het Dibevo-logo staan)
  2. In de rechterbovenhoek staat de melding dat je licentie per 1 augustus verloopt
  3. Klik op deze melding en maak je keuze tussen een licentie voor een jaar of kwartaal

Aanvragen

Heb je nog geen licentie maar wil je wel graag gebruik maken van het AVG-programma? Via avg-programma.nl kun je je alsnog aanmelden voor het AVG-programma, maar dan betaal je wel de normale prijs en kun je niet gebruikmaken van het gereduceerde tarief.