Animal event trekt 31.000 dierenliefhebbers naar Hilvarenbeek

 In 2019, Nieuws

Drie dagen lang stond de Beekse Bergen in het teken van dierenshows, workshops en leerzame demonstraties. Op de foodcourts zorgde het straattheater voor veel gezelligheid. In totaal genoten 31.000 dierenfans van een afwisselend programma met de meest uiteenlopende diersoorten.

Jong én oud vermaakte zich bij alle nieuwe boerderij- en erfdieren. Ze maakten kennis met koeien, geiten, alpaca’s, varkens, pluimvee en schapen. Wat ook dit jaar weer op veel enthousiasme kon rekenen was het Losloopgebied, waar duizenden honden zichtbaar genoten van het uitgestrekte zandstrand. Deelnemers uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk trotseerden het weer en liepen het 3 kilometer lange parcours van de Happy Dog Survival. Na het nemen van 12 uitdagende obstakels in waterpartijen en modderpoelen behaalden ruim 600 deelnemers de finish.

Nieuw dit jaar was de Dorpshaven met zijn eigen Beachbar. Honden namen met hun baasje plaats in een van de kano’s of op de sup boards voor een ontspannen tochtje over het meer. Paardenliefhebbers amuseerden zich bij de pony’s en paarden en bij het optreden van de bekende social influencer Jolanda Adelaar en haar Italiaanse hengst Carletto. Ook de roofvogelshow die na enkele jaren de line-up weer versterkte kon rekenen op veel enthousiasme.

Mooiste hond van Nederland

Op zondag vond opnieuw de finale van de verkiezing Mooiste Hond van Nederland plaats. Twaalf provinciewinnaars werden door een vierkoppige jury beoordeeld in de Farm Food Hondenpiste. Winnaar is de Sint Bernard Balou van Margreet Oude Avenhuis uit de provincie Overijssel. Uit ruim 3.000 inschrijvingen kwam Balou als mooiste naar voren. Dat het dierenfestival ook een paradijs voor kattenliefhebbers is bleek uit de vele bezoekers die het Royal Canin Raskattencafé trok.

Glazen Huis

Naast de diverse lezingen en boekpresentaties konden ook de kittens in het Glazen Huis rekenen op veel aandacht. Publiekslieveling was de bekendste politiehond van Nederland: Bumper. Samen met zijn begeleider Stephan verzorgde hij een indrukwekkende demo in de Prins Sport Piste en konden fans met hem op de foto tijdens een Meet & Greet.

Volgend jaar

De volgende editie van Animal Event is op 1, 2 en 3 mei 2020, wederom op het evenemententerrein van Beekse Bergen in Hilvarenbeek.