“DE VACHT IS DE SPIEGEL VAN DE GEZONDHEID”

De ABHB is de Nederlandse vakvereniging van gediplomeerde huisdierentrimmers.

Dit zijn wij

De ABHB, afkorting voor de Algemene Belangenvereniging voor het HuisdiertoiletteerBedrijf, is opgericht op 27 maart 1991 en ontstaan uit een behoefte om specifiek voor trimmers vakgerichte informatie en kennis te verspreiden. We zijn een onafhankelijke vereniging voor en door trimmers met 1.080 leden. Samen staan we dus heel sterk.

Hier staan wij voor…

De ABHB behartigt de belangen van de officieel gevestigde en gediplomeerde trimmers, en van aankomend gediplomeerde trimmers in opleiding. We bewaken de kwaliteit van het vak door middel van ons vakblad, het organiseren van vakdagen, het geven van cursussen en het vasthouden aan diploma-eisen. Daarnaast zorgen we voor promotie van en voorlichting over ons vak richting de consument. Zo maakt Onze Hond, het grootste hondentijdschrift van Nederland dat je via de ABHB met korting kunt lezen, voor de maandelijkse vachtverzorgingstips in hun blad gebruik van onze expertise. We adverteren in rasbladen en zijn regelmatig aanwezig op dierenmanifestaties.

Vakmanschap

De minister heeft in januari 1996 de vakbekwaamheidseisen voor het trimmersvak afgeschaft, maar de ABHB houdt vast aan deze eisen en aan een vakdiploma. Ons logo staat voor vakmanschap: een trimmer aangesloten bij de ABHB is niet alleen maar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar is altijd gediplomeerd. We maken ons hard voor een erkend vakbekwaamheidsdiploma. Zeker gezien de grote hoeveelheid aan trimopleidingen vinden we een controleerbaar kwaliteitskeurmerk heel belangrijk.

Sterke lobby

De ABHB is voor diverse kennis- en leerinstellingen en scholen een volwaardig gesprekspartner. Via het verenigingslidmaatschap van Dibevo hebben we ook een sterke lobby en ingang bij de overheid. Op nationaal en Europees niveau houden we een vinger aan de pols. Zodra de mogelijkheid zich voordoet om te praten over bijvoorbeeld het vanuit de overheid kwalificeren van trimmers of het verlagen van de btw staan wij paraat. De overheid heeft bij voorkeur contact met een gesprekspartner als de ABHB, die de beroepsgroep goed vertegenwoordigt. Via ons heb je een stem.

Vakbekwaam zijn. En blijven.

Een diploma is nog maar een diploma. Via de ABHB kun je op allerlei manieren je vakkennis uitbreiden en je vakbekwaamheid op peil houden. Zo kun je tijdens provinciebijeenkomsten collega’s ontmoeten en al je vragen of suggesties richting het bestuur kwijt. Zo blijf jij betrokken bij het beleid van je vereniging en weet het bestuur wat er onder de leden leeft. De ABHB is lid van EGA, de overkoepelende organisatie van wedstrijdorganiserende landen in Europa, en selecteert een trimteam dat tijdens wereldteamwedstrijden Nederland vertegenwoordigt.

ABHB: Dat zit goed!

Als lid van de ABHB kun jezelf als trimmer laten zien en onderscheiden met een ledensticker met jaartal voor op de deur of auto. Bovendien kun je onze speciale ABHB-vlag aanschaffen, zodat de consument al van afstand kan zien dat hij met een ABHB-trimsalon te maken heeft. Kleine, maar o zo belangrijke dingen, die de klant laten zien dat je jouw vak serieus neemt. Zodat hij meteen weet: dat zit goed!

Meer weten?

Wij staan voor je klaar! Neem voor meer informatie contact met ons door een mail te sturen naar info@abhb.nl.