Algemene Belangenvereniging
voor het Hondentoiletteer Bedrijf

"DE VACHT IS DE SPIEGEL VAN DE GEZONDHEID"

De ABHB is de Nederlandse vakvereniging van gediplomeerde hondentrimmers.

Dit zijn wij

De ABHB, afkorting voor de Algemene Belangenvereniging voor het HondentoiletteerBedrijf, is opgericht op 27 maart 1991 en ontstaan uit een behoefte om specifiek voor trimmers vakgerichte informatie en kennis te verspreiden. We zijn een onafhankelijke vereniging voor en door trimmers met meer dan 1.000 leden. Samen staan we dus heel sterk.

Hier staan wij voor...

De ABHB behartigt de belangen van de officieel gevestigde en gediplomeerde trimmers, en van aankomend gediplomeerde trimmers in opleiding. We bewaken de kwaliteit van het vak door middel van ons vakblad, het organiseren van vakdagen, het geven van cursussen en het vasthouden aan diploma-eisen. Daarnaast zorgen we voor promotie van en voorlichting over ons vak richting de consument. Zo maakt Onze Hond, het grootste hondentijdschrift van Nederland dat je via de ABHB met korting kunt lezen, voor de maandelijkse vachtverzorgingstips in hun blad gebruik van onze expertise. We adverteren in rasbladen en zijn regelmatig aanwezig op dierenmanifestaties.

…en dit kunnen we voor jou betekenen

Honden (en katten) trimmen is best een eenzaam vak. Dan is het fijn om te weten dat er een vakvereniging is die achter je staat. Een vereniging die nieuwe leden altijd even belt voor een kennismaking. Die je helpt bij het vergaren van vakkennis, en die zich er hard voor maakt dat gediplomeerde trimmers gehoord en gevonden worden. Je bent bij ons een naam, geen nummer.

Vakmanschap

De minister heeft in januari 1996 de vakbekwaamheidseisen voor het trimmersvak afgeschaft, maar de ABHB houdt vast aan deze eisen, en aan een vakdiploma. Ons logo staat voor vakmanschap: een trimmer aangesloten bij de ABHB is niet alleen maar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar is altijd gediplomeerd. We maken ons hard voor een erkend vakbekwaamheidsdiploma. Zeker gezien de grote hoeveelheid aan trimopleidingen vinden we een controleerbaar kwaliteitskeurmerk heel belangrijk.

Wij staan achter je!

De ABHB besteedt veel aandacht aan goede bedrijfsvoering. Wij vinden het belangrijk dat trimmers, ook de deeltijdwerkers, een behoorlijke vergoeding vragen en krijgen voor het zware en verantwoordelijke werk dat ze doen.

Wij worden gehoord…

De ABHB is voor diverse kennis- en leerinstellingen en scholen een volwaardig gesprekspartner. Via het verenigingslidmaatschap van Dibevo hebben we ook een sterke lobby en ingang bij de overheid. Op nationaal en Europees niveau houden we vinger aan de pols. Zodra de mogelijkheid zich voordoet om te praten over bijvoorbeeld het vanuit de overheid kwalificeren van trimmers of het verlagen van de btw, staan wij paraat. De overheid heeft bij voorkeur contact met een gesprekspartner als de ABHB, die de beroepsgroep goed vertegenwoordigt. Via ons heb je een stem.

…en hebben heel wat te bieden

We hebben als vakvereniging heel wat te bieden. Haal er als ABHB-lid je voordeel uit:

  • TrimMagazine, ons full-colour vakblad exclusief voor ABHB-leden, dat zes keer per jaar verschijnt en je heel veel informatie over het vak biedt.
  • Je kunt onder het vignet van de ABHB adverteren bij DTG. Naast het boek is DTG een voor zoekmachines toonaangevende website op internet.
  • Je kunt gebruikmaken van onze consumentenfolders over het hoe en waarom van honden en katten naar de trimsalon, die tegen betaling te bestellen zijn.
  • Je kunt gebruikmaken van de services op onze website, waar klanten bovendien alle adressen van aangesloten trimsalons kunnen vinden. En natuurlijk zijn we als ABHB actief op social media als Facebook en Twitter.
  • De ABHB heeft, samen met een jurist, algemene leveringsvoorwaarden voor de trimsalon ontwikkeld en gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel in Utrecht. Leden mogen hier gratis gebruik van maken.
  • Voor beginnende trimmers en aspirant-leden die zich goed willen voorbereiden op het vak hebben we het startershandboek, met daarin uitleg over alles wat er bij het zetten van de eerste stappen naar een eigen trimbedrijf komt kijken.

Vakbekwaam zijn. En blijven.

Een diploma is nog maar een diploma. Via de ABHB kun je op allerlei manieren je vakkennis uitbreiden en je vakbekwaamheid op peil houden. Zo kun je tijdens provinciebijeenkomsten collega’s ontmoeten en al je vragen of suggesties richting het bestuur kwijt. Zo blijf jij betrokken bij het beleid van je vereniging en weet het bestuur wat er onder de leden leeft. De ABHB organiseert een vakdag met beurs, die je als lid met korting kunt bezoeken en waar je honderden collega’s kunt ontmoeten. En je kunt meedoen aan een speciaal in opdracht van de ABHB voor de trimsalon ontwikkelde EHBO-cursus. Je krachten eens meten met collega’s? Dat kan tijdens diverse trimkampioenschappen. De ABHB is lid van EGA, de overkoepelende organisatie van wedstrijdorganiserende landen in Europa, en selecteert een trimteam dat tijdens wereldteamwedstrijden Nederland vertegenwoordigt.

ABHB: Dat zit goed!

Als lid van de ABHB kun jezelf als trimmer laten zien en onderscheiden met een ledensticker met jaartal voor op de deur of auto. Bovendien kun je onze speciale ABHB-vlag aanschaffen, zodat de consument al van afstand kan zien dat hij met een ABHB-trimsalon te maken heeft. Kleine, maar o zo belangrijke dingen, die de klant laten zien dat je jouw vak serieus neemt. Zodat hij meteen weet: dat zit goed!

Meer weten?

Wij staan voor je klaar! Neem voor meer informatie contact op met het ABHB-secretariaat, Postbus 2970, 3800 GK Amersfoort of stuur een mail naar info@abhb.nl

 

Inloggen ABHB-leden

Agenda

Aanvang: 10:00

Een nieuw voorjaarsevenement voor trimmers: Around the Clock. Op zaterdag 24 en zondag 25 maart 2018 vindt een trimmersevenement plaats met als onderdeel de trimwedstrijden voor de EGA: vier trimmers, één hond en de klok. Samenwerken, lachen en toch focus houden; dat is de uitdaging! Ook is er een beurs en zijn er lezingen.

Op de website van Around the Clock lees je meer informatie.

Aanvang: 12:00

21 maart start de tweedaagse kattenworkshop bij Trimschool Nederland.

Kattenspecialist Miranda Geerlings is de docente.
1e lesdag woensdag 21 maart 2018: theorie + demonstratie
2e lesdag woensdag 28 maart 2018: theorietoets, observeren van de praktijk en zelf uitvoeren.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Trimschool Nederland BV.

Aanvang: 09:00

Chris van der Putten (Medifill Nederland) leert je in 1 dag de basisprincipes die een bedrijfshulpverlener moet weten.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van het Huisdier Kennis Instituut (HKI).

Aanvang: 19:00

Maandagavond 9 april 2018 is de Algemene Ledenvergadering met als afsluiting, een kennisquiz! Je kunt gewoon vanuit de zaal stemmen met je mobiele telefoon op de vragen die op het scherm voorbij komen. Denk jij alles te weten over honden, trimmen, huid en vacht én heb je de benodigde algemene kennis? En durf jij daarbij de strijd aan te gaan met je collega-trimmers? Dan zien we je graag op maandagavond 9 april.

Lees meer op de nieuwspagina en meld je aan. Tot ziens in Nijkerk!

Aanvang: 10:00

Cats, Coats & Coffee is een bijscholingsdag voor katten-en hondentrimmers en overige vakidioten.

Meer informatie kun je lezen op de Facebookpagina.

Aanvang: 10:00

Deze Certificeerbare Eenheid is een onderdeel van de Crebo- Beroepsopleiding Bedrijfsleider Dierverzorging 25539. Keuzedeel 0470.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van het Huisdier Kennis Instituut (HKI).

Aanvang: 19:00

Dierenarts Stijn Peters bespreekt de invloed van voeding op vacht en huid van honden en katten. Aan het eind van de avond weet je heel wat meer over de medische achtergrond van huid en vacht van hond en kat.

Aanvang: 12:00

Janice Sealy adviseert je in een 3-uur durende workshop hoe je een eigen bedrijf kunt starten. Want dat is toch wat je wil als je je diploma hebt behaald.

Op de website van het Huisdier Kennis Instituut (HKI) kun je meer lezen over deze workshop.

Aanvang: 13:00

Janice Sealy & Marianne van Leijenhorst vertellen wat de meest gemaakte fouten zijn tijdens het praktijkexamen. Haak hierbij aan en doe er je voordeel mee.

Op de website van het Huisdier Kennis Instituut kun je meer informatie vinden over deze workshop.

Aanvang: 12:00

Janice Sealy adviseert je in een 3-uur durende workshop hoe je een eigen bedrijf kunt starten. Want dat is toch wat je wil als je je diploma hebt behaald.

Op de website van het Huisdier Kennis Instituut (HKI) kun je meer lezen over deze workshop.