In de trimsalon ontmoet je verschillende honden, van verschillende rassen en leeftijden. Elk met hun eigen karakter en ervaringen. Sommige honden vinden het lastig om getrimd te worden, terwijl anderen er totaal geen probleem mee hebben. Is er iets dat jij kunt doen om het aantal ‘lastige’ honden te verminderen? Jazeker! Hoe je dat doet leer je op 5 december tijdens de workshop ‘Omgaan met angstige honden in de trimsalon’. 

Tijdens deze workshop leer je over de nieuwste inzichten in hondengedrag waardoor je beter met honden kunt communiceren. Je leert hoe je het gedrag van honden kunt begrijpen en krijgt tools om je eigen communicatievaardigheden onder de loep te nemen en te verbeteren. Met als resultaat dat je zelfverzekerder wordt in het omgaan met uitdagend gedrag.

Inhoud

Tijdens de workshop worden de volgende 5 thema’s behandeld:

  1. Gedrag: Wat is gedrag? En wat is normaal en abnormaal hondengedrag?
  2. Communicatie: Wat is het? En hoe communiceren hond een mensen?
  3. Reflecteren: Observeren, interpreteren, reageren en handelen.
  4. Betrouwbaarheid: Voorspelbaarheid en vertrouwen kweken
  5. Optimalisatie: Hoe maak je je trimsalon beter voor de honden?

De theorie wordt afgewisseld met praktische onderdelen die je zelfstandig en in groepsverband uitvoert. Zo maak je de nieuw opgedane kennis gelijk eigen.

Persoonlijk advies

Het is mogelijk om persoonlijk advies te ontvangen tijdens de workshop. Heb je hier interesse in? Maak dan een filmpje waarin jij aan het werk bent met een hond in jouw salon. Dit filmpje stuur je ruim voorafgaand aan de workshop op naar info@abhb.nl (via WeTransfer werkt dit heel makkelijk). Tijdens de workshop wordt de video besproken en ontvang je advies. Een mooie kans om op persoonlijk en zakelijk vlak te groeien!

Jouw docent: Merel van der Mullen (Huisdierverhalen)

De workshop wordt gegeven door Merel van der Mullen, ervaren en gediplomeerd gedragstherapeute, paraveterinair en eigenaar van het bedrijf Huisdierverhalen. Na het behalen van haar diploma paraveterinair heeft zij de universitaire studie Applied Animal Behaviour aan de University Centre Sparsholt (UK) afgerond en vervolgens heeft Merel in 2017 het bedrijf Huisdierverhalen opgericht.

Huisdierverhalen biedt gedragstherapie aan en richt zicht daarnaast op het trimmen van angstige huisdieren en gebitsreiniging zonder narcose. Daarnaast heeft Huisdierverhalen ook een eigen hondenschool.

Locatie en tijd

De workshop vindt plaats op dinsdag 5 december van 9.30 uur tot 16.00 uur bij Van der Valk Vianen. De workshop is inclusief lunch.

Voor wie?

De workshop is speciaal voor leden van de ABHB. Leden kunnen gratis deelnemen. LET OP: Er is plek voor maximaal 10 deelnemers.

Aanmelden

Ai, de aanmeldingen stroomden snel binnen, dus de workshop is helaas vol. Stuur een e-mail naar info@abhb.nl voor meer informatie. Bedankt!