ABHB-kennisavond Kattengedrag in de trimsalon

 In 2023, Evenementen, Katten trimmen

Op maandagavond 25 september organiseert de ABHB een leuke en informatieve kennisavond voor trimsaloneigenaren die meer willen weten over kattengedrag in de trimsalon en katvriendelijke hanteertechnieken.

Als toegewijde kattentrimmers begrijpen we allemaal hoe belangrijk het is om niet alleen de technische aspecten van het trimmen te beheersen, maar ook om goed inzicht te hebben in het gedrag van katten. Tijdens de kennisavond ‘Kattengedrag in de trimsalon’ gaan we het hebben over veelvoorkomend gedrag van katten op de trimtafel en hoe je daar het beste mee kunt omgaan. Ook krijg je praktische tips hoe je het vertrouwen van katten kunt opbouwen en hoe je een kalme en stressvrije omgeving kunt creëren.

Hanteertechnieken

Reken op een interactieve avond met video’s en foto’s die inzicht geven hoe een kat qua gedrag in elkaar zit en hoe dat tot uiting komt op de trimtafel.
Naast kattengedrag en lichaamstaal tijdens het trimmen, krijg je ook informatie en tips over verschillende hanteertechnieken zoals handdoektechnieken. Tot slot zullen allerhande hulpmiddelen die je kunt gebruiken tijdens het kattentrimmen worden besproken.

Jouw docent: Diana Kraa

Diana Kraa is gediplomeerd kattengedragstherapeut, kattentrimster en kattenhoteleigenaar. Ze is aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren en heeft het SPPD-keurmerk. Sinds 2012 runt Diana haar eigen praktijk; Catchy – Praktijk voor kattengedrag. Daarnaast is ze docent bij de opleiding kattengedragstherapeut aan de Tinley Academie en runt ze een kleinschalig, luxe kattenhotel in Klarenbeek.

Locatie en tijd

De workshop vindt plaats op maandagavond 25 september van 19.00 uur tot 21.30 uur in Van der Valk Hotel in Veenendaal.

Voor wie?

De kennisavond is speciaal voor leden van de ABHB. Leden kunnen gratis deelnemen.

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk je in te schrijven voor de kennisavond.