12 juni: workshop smartphone fotografie in de trimsalon

 In 2023, Evenementen

Veel trimmers maken voor en na foto’s van de honden die ze trimmen. Natuurlijk zijn die foto’s het makkelijkst te maken met een smartphone want die heb je nu eenmaal vaak bij de hand. Klik en klaar! Ontzettend leuk om zo je werk te kunnen laten zien én een slimme tool om je bedrijf te promoten. Maar eerlijk, vaak vallen de foto’s die je maakt met je smartphone toch tegen. Want het was misschien te donker om de vacht goed te kunnen zien of er was teveel licht waardoor je de details niet ziet. Toch is het mogelijk om bijna net zulke goede foto’s te maken met je smartphone als met een professionele camera. Hoe? Dat leer je 12 juni tijdens de Workshop smartphone fotografie in de trimsalon!

Tijdens de workshop hebben we het natuurlijk over hoe je je smartphone gebruikt, maar we richten ons vooral op:

  • Compositie: zoek naar lijnen die je kunt gebruiken en bekijk wat deze met het totaalbeeld doen
  • Styling: wat zet je op de foto en wat juist niet om een mooi plaatje te creëren?
  • Gebruik van extra licht: hoe fotografeer je het beste in een donkere omgeving en wanneer is extra licht nodig?
  • Achtergrond & ondergrond: wat kies je als achtergrond? En maak je de foto op de trimtafel of juist niet?

Ingewikkeld? Nee joh!

We starten met een deel theorie en daarna gaan we aan de slag. Want door te doen en te proberen leer je nu eenmaal het meest! Er zijn tijdens de workshop twee honden aanwezig die maar al te graag op de foto willen en er zijn een aantal achtergronden waar mee geoefend kan worden. Met de tips en tricks die je krijgt is goede foto’s nemen geen ‘gedoe’ meer of veel werk. Je weet voortaan precies waar je op moet letten om jouw werk het best in beeld te brengen. Eenvoudig en snel!

Docent: Laura Loeve

Laura werkt al ruim 30 jaar met honden en is gepassioneerd van fotograferen. Begin 2017 heeft ze serieus werk gemaakt van haar passie door diverse cursussen en workshops te volgen. Laura is begonnen als ‘hondenfotograaf’, maar vindt het werken met mensen stiekem nog leuker! Inmiddels heeft ze heel wat jaren ervaring en zet ze naast honden ook andere dieren op de foto, maakt ze portretten en is ze veel in de natuur te vinden mét camera natuurlijk! Daarnaast is Laura één van de vaste fotografen van de ABHB.

Datum & locatie

De workshop is op maandagavond 12 juni van 19.00 uur tot 21.00 uur. Er is een leslokaal gehuurd bij het Huisdier Kennis Instituut.

Adresgegevens:
Huisdier Kennis Instituut
Regulierenring 13a
3981 LA Bunnik

Handig om te weten

  • Het maakt niet uit welke smartphone je hebt. Zolang er een camerafunctie op de telefoon zit kun je meedoen.
  • Er is plek voor maximaal 15 deelnemers dus wacht niet te lang met aanmelden!
  • De workshop is gericht op het maken van foto’s van honden. Trim je geen honden, maar katten en/of konijnen en heb je wel interesse? Neem dan contact met ons op.
  • De kennisavond is speciaal voor leden van de ABHB. Leden kunnen gratis deelnemen.

Wachtlijst

De aanmeldingen stroomden snel binnen, dus de workshop is helaas vol. Maar geen paniek. Als jij je gegevens invult op de wachtlijst, dan laten we spoedig weten of er een plekje vrij komt of wanneer er een volgende workshop van start gaat. Zie je geen formulier? Stuur dan een mail naar info@abhb.nl.

Wachtlijst Workshop smartphone fotografie in de trimsalon
Wachtlijst voor de gratis Workshop smartphone fotografie in de trimsalon